SMYCKEN & HANTVERK

onsdag 27 juni 2018

Primärvården i Gävle är under all kritik!

Jag har bott i Gävle i tre år nu! Det var ett stort misstag att flytta dit men omständigheterna då indikerade på att det skulle vara bekvämare att flytta till Gävle från byn i Nord Uppland.

Som multisjuk så är det oerhört viktigt med en BRA husläkare, men såna har jag i alla fall inte hittat i Gävle.
Det jag bevittnade i Gävle är oseriösa läkare, delvis otrevlig personal som verkar inte bry sig om patienter, och i helhet, en passiv aggressiv mentalitet.
Dom enda som jag tycker var bra mot mig är de två sjukgymnaster jag hade på två olika hälsocentraler.
Den hälsocentral som jag tycker var värst är Södertull Din Hälsocentral! Det råder stor brist på struktur, organisation, ledtider och kommunikation men det är stor mängd på otrevlig personal. Sköterskor som är så ointresserade och destruktiva och som missköter sina arbetsuppgifter har jag aldrig sett tidigare!
En klinikchef (C R) som inte klara av att ta emot synpunkter, men är jätteduktig på att ignorera och skita i sker och ting. Tystnadsplikten har inte heller respekterats, alltså, jag fick höra saker om mig- och blivit utskälld av receptionisten som uppenbarligen visste om allt om mötet med klinikchefen! Jag undrar om någon av personalen ens vill engagera sig och sköta sina arbetsuppgifter och hjälpa patienterna?...
Jag har jämfört med de andra städer jag har bott i: Uppsala, Tierps kommun, Älvkarleby, Köping, Västerås. Gävle tar priset vad det gäller nonchalans, ignorans, passiv aggressivt mentalitet och otrevligt bemötande och total ointresse.
Att prata med en passiv aggressiv person, det är som att prata med en debil. Eller är det så att dom verkligen skiter i en? ...och arbetar varsomhelst bara dom får sina löner...

Idag hade jag möte med "medicinsk ansvarig Division primärvården", klinikchef samt verksamhetschefen. Mötet gick inte alls bra och än en gång bevittnade jag en mycket passiv aggressiv ledning. Värst av alla var själva divisionschef chefsläkare B S. En riktig dominant tupp som hade i uppgift att skylla över, lyssna selektivt, tysta ner mig, gå in i irrelevanta diskussioner som tog all tid från det som var viktigt att framföra, bara för att inte ta ställning till det som är fel, och ja, han hade en till uppgift: att förtrycka! (alltså, som en kvinnoförtryckare gör)
En riktig passiv aggressiv förtryckare mansvin som förolämpade och kränkte!
Jag förstår nu att primärvården i Gävle ser ut som den ser ut när man har en sådan elaking som sitter i hösta hönsen och dirigerar att det är ok att kränka patienter!
När dåren kränkte mig till tårar och jag skällde ut honom så började verksamhetschefen att höja rösten och sa: Det är inte sant Han är jättebra! (Ja visst! Bra på att skydda sin personal och ännu bättre på att förtrycka- och kränka patienter!)
Jag undrar ibland, hur "somliga" kan ens leva med sig själva veta hur dom skadar patienter!
Jag har tidigare haft turen att ha bästa husläkarna när jag bodde i Uppsala och Älvkarleby. Såna duktiga husläkare finns nog inte i Gävle! Jag har i alla fall inte hittat någon så bra och engagerad i Gävle, lika bra som dom jag hade tidigare. Just nu mår jag mycket dåligt och jag saknar mina tidigare duktiga husläkarna.

Inget under att folk mår dåligt när dom inte får bra sjukvård. Inget under att folk känner sig spyfärdiga när vårdpersonal har en passiv aggressiv mentalitet. Inget under att primärvården ser ut som den ser ut när i högsta hönsen sitter en mansvin dominant tupp vars uppgift är att kränka och förtrycka dom som vågar klaga! Så du, B S Mig lurar du inte! Dina lögner lyste tydligt igenom dig! Usch och Fy på dig och hela primärvården i Gävle! Vill man få bra vård så ska man inte bo i Gävle!

3 kommentarer:

 1. Jag bor i Gävle och kan bara hålla med dig. Jag har gått på Södertull hälsocentral men fick aldrig träffa MIN husläkare. Jag fick inte heller läkartid, men hänvisades alltid till jourläkare. Jag har också blivit illa bemöt av sjuksköterskorna.
  Jag bytte till Hälsocentralen City och tycker de är bra.

  SvaraRadera
 2. OM "BS" står för Börje Svensson så kan jag bara hålla med dig.

  SvaraRadera
 3. Klinikchefen skiter i allt och alla. och det är därför hälsocentralen ser ut som den ser ut. Fel person på fel plats.

  SvaraRadera